VCMI Inspectie
IBZ221111162 internet
/ /
Inspectie

Inspectie

Is uw omgeving na asbestverwijdering klaar voor eindcontrole? VCMi Inspectie B.V. voert binnen als buiten eindcontrole conform de norm NEN 2990. Kenmerkend voor onze werkwijze is dat we alle kennis en middelen in huis hebben om ieder object efficiënt en uiterst nauwkeurig te inspecteren. Tevens beschikken wij over een unieke toevoeging doordat wij geaccrediteerd zijn voor drone inspecties. Het management van VCMI is volledig toegewijd aan de onpartijdige uitvoering van inspecties.

Middel 1

Wij zijn geaccrediteerd voor drone-inspectie

Een drone biedt aanzienlijke meerwaarde ten opzichte van visuele inspecties van asbest op daken, omdat de inspecties beter, sneller en goedkoper zijn. De haarscherpe beelden die onze drone boven een dak produceert zijn een geweldige aanvulling op een visuele inspectie.

De voordelen in nauwkeurigheid, tijd en kosten zijn groot. Bij grote objecten kan de inzet van een drone wel 4-5 uur schelen, wat sowieso arbeidskosten bespaart. Maar wat dacht u van de besparing op het inhuren van materieel? Verreikers, torenkranen en ander groot materieel hoeven al die tijd niet beschikbaar te zijn voor de inspectie.

Inspectie 2

We zijn de eerste van Nederland met een accreditatie voor drone-inspectie. Sinds juni 2020 maakt de inzet van een drone onderdeel uit van onze scope. Goed om te noemen is dat de dronebeelden enkel dienen ter ondersteuning van de bewijslast en dat de visuele inspecties ten alle tijden leidend zijn. Echter dient te worden opgemerkt dat het inspecteren op hoogte met behulp van drones veel nauwkeuriger is dan een visuele inspectie.

Het inzetten van een drone heeft ook nog een ander voordeel, namelijk de veiligheid van onze medewerkers. Een dronebestuurder hoeft in veel gevallen het risicoterrein van het te inspecteren object niet te betreden.


Hier vindt u onze RvA-registratienummer.

dag én nacht

24/7 beschikbaar

Indien er sprake is van een calamiteit dan is ons inspectiedienst dag én nacht beschikbaar, iedere dag van de week. Dit maakt onze dienstverlening uniek.

Wilt u meer weten of heeft u een gedegen Asbesteindcontrole nodig? Neem contact met ons op.